Skip to main content

Stijgt de goudprijs? Profiteren en meedoen: zo doe je dat (deel 1)

Geschreven door: GoudAdvies.be

Publicatie datum: 2 juli 2024

De goudprijs hangt af van verschillende factoren, zoals economische data, inflatie, geopolitieke gebeurtenissen en marktsentiment. Wanneer de aandelenmarkt volatiel zijn, wenden beleggers zich vaak tot goud om hun vermogen te beschermen. Inflatie vermindert de koopkracht van valuta, waardoor goud aantrekkelijker wordt omdat het zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt tijdens inflatoire periodes.

Hoe kun je profiteren van een stijgende goudprijs?

Dit is een van de meest directe en toegankelijke manieren om te profiteren van een stijgende goudprijs. Je kunt gouden munten, goudbaren of sieraden kopen. Fysiek goud biedt tastbare bezittingen maar vereist wel een veilige opslag en kan hogere premies en verkoopkosten met zich meebrengen.

Goud-ETF’s volgen de prijs van goud en worden verhandeld op de aandelenmarkt. Ze bieden een gemakkelijke manier om blootstelling aan de goudprijs te krijgen zonder de noodzaak van fysieke opslag.

Beleggen in aandelen van goudbedrijven kan ook winstgevend zijn. De waarde van deze aandelen is vaak gekoppeld aan de goudprijs: als de goudprijs stijgt, stijgt de waarde van deze aandelen meestal ook.

Voor gevorderde beleggers zijn er opties zoals futures en opties op goud. Deze financiële instrumenten kunnen hogere winsten bieden, maar brengen ook meer risico’s met zich mee.

Er zijn beleggingsfondsen die zich richten op edelmetalen zoals goud. Deze fondsen kunnen een gediversifieerde portefeuille van goud gerelateerde beleggingen bieden.

Onze tips:

  • Beleg niet al je geld in goud. Zorg voor diversificatie van je beleggingsportefeuille en verspreid risico’s om een stabiel rendement te behalen.
  • Houd de goudmarkt in de gaten en probeer zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van economische indicatoren, geopolitieke gebeurtenissen en andere factoren die de goudprijs kunnen beïnvloeden.
  • Het is belangrijk om een langetermijnvisie te hebben als het gaat om beleggen in goud.
  • Pas op met kosten en vergoedingen die gepaard gaan met het kopen, opslaan en verkopen van goud. Dit kan variëren afhankelijk van het type investering.

Bij Goudadvies staan we klaar om je te helpen met deskundig advies en hoogwaardige producten. Of je nu beginner bent of professional, wij bieden ondersteuning in de goudmarkt.

#Goudprijs #BeleggenInGoud #Investeren #GoudETF #Goudmijnen #FinanciëleInvestering #Goudadvies #Edelmetalen #EconomischeOnzekerheid #Inflatie